Toimintaterapia

Toimintaterapia on kuntoutusta, jonka tavoitteena on saavuttaa toimiva ja mielekäs arki.

Toiminterapia on tavoitteellista kuntoutusta, jonka tavoitteena on antaa asiakkaalle keinoja selviytyä omassa arjessaan mahdollisimman itsenäisesti, kun asiakkaalla on toimintakykyä rajoittavia tekijöitä. Terapia perustuu toiminnan terapeuttiseen käyttöön sekä asiakaslähtöiseen työskentelyyn. Toimintaterapia on aina yksilöllistä ja terapian sisältö vaihtelee paljon riippuen asiakkaan iästä, elämäntilanteesta ja kuntoutuksen tavoitteista.Toimintaterapiaan voi kuulua yksilökäyntien lisäksi ohjauskäyntejä asiakkaan läheisille tai muulle verkostolle. Osa käynneistä on mahdollista toteuttaa myös etäterapiana.

Toimintaterapia toteutuu asiakkaan omassa arkiympäristössä tai sen tiiviinä osana. Terapiaa voidaan toteuttaa myös vastaanottokäynteinä Turussa sijaitsevassa toimitilassamme. Työskentelemme lasten, nuorten ja aikuisten kanssa.

Toteutamme Kelan maksusitoumuksella toimintaterapiaa vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena seuraavilla alueilla: Alue 6 Kemiönsaari, Koski Tl, Marttila, Paimio, Salo, Sauvo, Somero sekä Alue 8 Kaarina, Kustavi, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Parainen, Raisio, Rusko, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa.

Ota yhteyttä ›
Toimitilamme

Toimitilamme

Viihtyisästä toimitilastamme löytyy terapiavälineistöä sekä pienemmille lapsille että nuorille. Tila innostaa erilaisiin leikkeihin, apuvälineiden käytön harjoitteluun, pelaamaan ja rakentelemaan. Harjoituskeittiössämme onnistuu itsenäistymistaitojen arviointi ja harjoitttelu. Tilassa on huomioitu erilaiset aistikokemukset sekä rakennettu ympäristöä rennolle ja luottamukselliselle vuorovaikutukselle.

Leikin avulla voidaan opetella esimerkiksi 

  • keskittymistä ja tarkkaavaisuutta
  • hahmottamista 
  • motorisia taitoja esimerkiksi liikunnallisten pelien avulla
  • sosiaalisia taitoja sekä ryhmässä toimimista.
Ota yhteyttä ›

Pääkohdat toimintaterapiasta

  • Olemme Kelan hyväksymä toimintaterapian tuottaja. Tarjoamme toimintaterapiaa ja toimintaterapia-arviointeja myös muille ostotahoille. 
  • Toimintaterapia vahvistaa ja edistää asiakkaan toimintakykyä arjessa. 
  • Terapia toteutetaan asiakkaan arkiympäristössä, toimitilassamme tai etäohjauksena. 

Lisätietoja toimintaterapiasta

Toimintaterapiaan liittyvistä asioista voit kysyä suoraan vastaavalta toimintaterapeutilta Rinna-Mari Saariojalta numerosta 050-4770502 tai sähköpostilla osoitteesta rinna-mari@tulkkaussilta.fi.

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Sijaintimme