Toimintaterapia

Toimintaterapia on kuntoutusta, jonka tavoitteena on saavuttaa toimiva ja mielekäs arki.

Toiminterapia on tavoitteellista kuntoutusta, jonka tavoitteena on antaa asiakkaalle keinoja selviytyä omassa arjessaan mahdollisimman itsenäisesti, kun asiakkaalla on toiminta­kykyä rajoittavia tekijöitä. Terapia perustuu toiminnan terapeuttiseen käyttöön sekä asiakas­lähtöiseen työskentelyyn. Toimintaterapia on aina yksilöllistä ja terapian sisältö vaihtelee paljon riippuen asiakkaan iästä, elämän­tilanteesta ja kuntoutuksen tavoitteista.Toimintaterapiaan voi kuulua yksilökäyntien lisäksi ohjaus­käyntejä asiakkaan läheisille tai muulle verkostolle. Osa käynneistä on mahdollista toteuttaa myös etäterapiana.

Toimintaterapia toteutuu asiakkaan omassa arki­ympäristössä tai sen tiiviinä osana. Terapiaa voidaan toteuttaa myös vastaanotto­käynteinä Turussa sijaitsevassa toimi­tilassamme. Työskentelemme lasten, nuorten ja aikuisten kanssa.

Toteutamme Kelan maksusitoumuksella toiminta­terapiaa vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena seuraavilla alueilla: Alue 6 Kemiönsaari, Koski Tl, Marttila, Paimio, Salo, Sauvo, Somero sekä Alue 8 Kaarina, Kustavi, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Parainen, Raisio, Rusko, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa.

Ota yhteyttä ›
Toimitilamme

Toimitilamme

Viihtyisästä toimitilastamme löytyy terapia­välineistöä sekä pienemmille lapsille että nuorille. Tila innostaa erilaisiin leikkeihin, apuvälineiden käytön harjoitteluun, pelaamaan ja rakentelemaan. Harjoitus­keittiössämme onnistuu itsenäistymis­taitojen arviointi ja harjoitttelu. Tilassa on huomioitu erilaiset aisti­kokemukset sekä rakennettu ympäristöä rennolle ja luottamuk­selliselle vuorovaikutukselle.

Leikin avulla voidaan opetella esimerkiksi

  • keskittymistä ja tarkkaa­vaisuutta
  • hahmottamista
  • motorisia taitoja esimerkiksi liikunnallisten pelien avulla
  • sosiaalisia taitoja sekä ryhmässä toimimista.
Ota yhteyttä ›

Pääkohdat toimintaterapiasta

  • Olemme Kelan hyväksymä toiminta­terapian tuottaja. Tarjoamme toimintaterapiaa ja toimin­taterapia-arviointeja myös muille ostotahoille. 
  • Toimintaterapia vahvistaa ja edistää asiakkaan toimintakykyä arjessa. 
  • Terapia toteutetaan asiakkaan arki­ympäristössä, toimitilassamme tai etäohjauksena. 

Lisätietoja toiminta­terapiasta

Toimintaterapiaan liittyvistä asioista voit kysyä suoraan vastaavalta toiminta­terapeutilta Rinna-Mari Saariojalta numerosta 050-4770502 tai sähkö­postilla osoitteesta rinna-mari.saarioja@tulkkaussilta.fi.

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Sijaintimme