Kommunikaatio-ohjaus ja -opetus

Kommunikaatio-ohjauksen ja -opetuksen tavoitteena on yhteinen kommunikointi­keino puhe­vammaisen henkilön ja lähi-ihmisten välillä.

Kommunikaatio-ohjauksen tavoitteena on oppia mahdollisimman toimiva kommunikointi­keino lähi-ihmisten ja puhevammaisen henkilön välillä. Kun siis jokin uusi tai toimiva kommunikointi­keino on löytynyt, meidän tehtävämme on varmistaa, että molemmat osapuolet hallitsevat sen käytön. 

Puhevammaiselle henkilön lähi-ihmisille annettava kommunikaatio-ohjaus ja -opetus voi olla esimerkiksi viittomien tai tukiviittomien opetusta tai yksilöllisesti rakennetun kommunikointi­kansion, -ohjelma­sovelluksen tai -laitteen käytön ohjausta.

Ohjaus toteutetaan yleensä asiakkaan omassa ympäristössä, kuten kotona tai koulussa. 

Ota yhteyttä ›
Kommunikaatio-ohjausta ja -opetusta haetaan koti­kunnan sosiaali­toimesta

Kommunikaatio-ohjausta ja -opetusta haetaan koti­kunnan sosiaali­toimesta

Kommunikaation ohjaaja ja opettaja toimivat kuntouttavan puheterapeutin, kuntoutuksesta vastaavan tahon tai terveyden­huollon apuväline­yksikön kanssa tiiviissä yhteis­työssä ja tarvittaessa ohjauksessa.

Kommunikaatio-ohjaus ja -opetus ovat kotikunnan sosiaalitoimen vammais­palvelulain perusteella myöntämää harkinnanvaraista sopeutumis­valmennusta. Suosituksen kommunikaatio-ohjauksesta ja -opetuksesta voi kirjoittaa sosiaali- tai terveyden­huollon asiantuntija, esimerkiksi puhe­terapeutti tai muu asiantuntija.

Kommunikaatio-ohjausta ja -opetusta voi tiedustella oman kunnan puhe­terapeutilta tai kunnan sosiaali­työntekijältä.

Pääkohdat kommuni­kaatio-ohjauksesta ja -opetuksesta

  • Kommunikaatio-ohjauksen ja -opetuksen tavoitteena on yhteinen kommunikointi­keino puhe­vammaiselle henkilölle ja hänen lähi-ihmisilleen.
  • Ohjaus ja opetus ovat tarkoitettu kaikenikäisille.
  • Suositusta kommunikaatio-ohjaukseen ja -opetukseen voi tiedustella oman kunnan puhe­terapeutilta tai sosiaali­toimesta.

Lisätietoja kommunikaatio-ohjauksesta ja -opetuksesta

Ota meihin yhteyttä: kerromme mielellämme lisää kommunikaatio-ohjauksesta ja -opetuksesta.

Ota yhteyttä ›

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Sijaintimme